"YETER Kİ, ÜRET!" - 2023 YILI NİSAN AYI DUYURUSU..

"YETER Kİ, ÜRET!" - 2023 YILI NİSAN AYI DUYURUSU..


Vakfımızın " Üreten Genç, Özgürdür." sloganı ile açtığı " Yeter ki, Üret!" isimli yarışmada üstün başarı gösteren üniversite öğrencilerine vereceği bursun 2023 yılı Nisan ayına ait konu başlığı aşağıda ilan edilmiştir.

Nisan ayı için, sözü edilen yönergenin burs çeşitleri bölümünde işaret edilen tüm dallarda yarışma açılmış olup; öğrenciler istedikleri dallarda katılabilirler.

- Yönergemizde işaret edilen şartları taşıması ve istenen toplam kelime sayısına ulaşmaları kaydıyla; bu ay iki konuda yarışma açılmıştır:

1- Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen büyük deprem afetinin uzun süre devam edecek olumsuz etki ve sonuçlarını, birbirimize kenetlenerek ve yaralarımızı birlikte sararak aşacağımıza inanıyoruz.

Bu tür durumlarda ilk şok atlatılıncaya kadar herkes ve her sosyal çevre doğal olarak olaya, olayın yaşandığı bölgeye ve  insanlarına odaklanacaktır. Ancak bu ilgi bir süre sonra işin tabiatı gereği, zayıflayacaktır. Asıl yapılması gereken işler, bundan sonra önem arz etmektedir. 

Bu hedef doğrultusunda yaraların sarılmasına katkı sağlayabilmek için, Fütüvvet Vakfı olarak bundan sonraki süreçte  yapılabileceklerle ilgili PROJE yarışması başlatıyoruz.
Her nevi medya kanalından ya da özel olarak edindiğiniz bilgilerden hareketle depremzede insanlarımızın fikri ve tevhidi anlamda olumsuz yaklaşımlara karşı korunması, eğitim, sağlık, beslenme, barınma, psikolojik destek vs. tüm hizmet alanlarıyla ilgili olarak, sen de: "Kardeşimin derdiyle dertleniyorum ve derman olabilecek bir projem var!" diyorsan, HAYDİ!!!

2- ÖZGÜN ÇALIŞMA dalında Allah'a kulluk, camiler, Ramazan ayı, oruç, ezan, Kadir gecesi, Kur'an, İslam, ibadet, bayram(laşma), paylaşma, kardeşlik vb. konularda, kendi kültür coğrafyalarınıza ait nesir veya manzum, özenle seçilmiş, az bilinen edebi metinler. 

Yarışmacılar kompozisyon kurallarına uyarak ürettiği her türlü makale, deneme, hikaye, piyes ya da şiir ile  katılabilirler.

- ARAŞTIRMA (‘Medya - Kaynak Tarama’ veya ) dalındaki katılımcılardan edebi değer taşıyan, literatürde çok tanınmamış metinler seçilmelidir.

- Bu dalda yarışanlar, yazılı medyadan seçtikleri şiirler, kısa hikayeler, atasözleri, deyimler, vecizeler, özdeyişler ve sair metinlerle katılabilirler. Ya da kitap tahlili yapabilirler.

- KİTAP ve YAZI TAHLİLİ Bu dalda yarışmayı tercih eden katılımcılar, çalışmanın medyadaki teknik standartlara uygunluğunu dikkate almak zorundadır.

- SOSYAL İÇERİKLİ PROJE dalında, yönergemizde detayları verilen ve katılımcıların bizzat kendilerinin ürettikleri sağlık, sosyal hayat, mühendislik, eğitim ve sair içerikli çalışmalar dikkate alınacaklar. Vakıf yönetimince ihtiyaç duyulması halinde, katılımcıdan projeyi sözlü bir şekilde sunması da talep edilebilir. -

ÖZEL YETENEK (resim, fotoğraf, karikatür, müzik, grafik sanatları ve sahne sanatları) içerikli çalışmalar ile katılmak mümkündür. Konu detayları için vakıf yetkilileriyle görüşülmelidir.

Dikkat Edilecek Hususlar:

- Her yarışmacı, mensup olduğu ülke/coğrafyanın tarih, folklor, halk edebiyatı kültürünü yansıtacak metinler seçmelidir.

- Türk vatandaşı olmayan katılımcıların, sadece Türkiye türkçesi kaynaklarından alıntı yapmaları;

- Google ve benzeri otomatik program çevirilerinden oluşan çalışmalar,

- Ansiklopedik alıntılar,

- Wikipedia kopyalamaları,

- Konferans, vaaz ve hutbe vs. metinlerin sosyal medya kaynakları ile CD veya kasetten çözümleri ve,

- Ayrıca, fıkhın konusunu ilgilendiren çalışmalar kabul edilmeyecektir.

-Çalışma için hangi dilden seçim yapıldıysa onunla ilgili linke ilaveten, o dildeki metnin fotoğraf görüntüsünü çalışmanızın sonuna eklemeniz istenecektir.

- Seçkiler tek dalda olabileceği gibi, çeşitli de olabilir. Katılımcılar, "Fütüvvet" konulu metinler de seçebilir.

- Her ayın yarışma sonuçları, onu takip eden ayın ilk haftasında duyurulacaktır.

Vakfımıza gönderilen bir metin/çalışma, iki veya daha fazla yarışmacı tarafından paylaşılmışsa, daha erken tarihte gönderen yarışmacı öncelik hakkı kazanır.

Yarışmaya katılacağı çalışmaların tamamındaki metinler, toplam 600 kelimeden az, 2000 kelimeden fazla olmamalıdır. Eserler MS Word programında yazılmalıdır. Calibri 11 punto ile 1 satır aralıklı, paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılarak ve sayfa düzeninde üstten 3 cm’lik boşluk, sağ, sol ve alt kenarlardan 2,5 cm’lik boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Çalışma metniniz kapak sayfasından sonra başlayacaktır.

Doldurulacak kapak sayfası örneği aşağıdadır. Yarışma kapsamında oluşturduğunuz ürünü, futuvvetvakfi@gmail.com e-mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Eserlerin bu ay için en son gönderilme tarihi 30 Nisan 2022'dir. Katılımcılar, mutlaka 'Burs Yönergesi'ni dikkatle okumalıdır.

'Burs Yönergesi'ne ulaşmak için: http://www.futuvvetvakfi.org/futuvvet-vakfi-egitim-destek-burslari-yonergesi/ Bu şartnamede anlaşılmayan hususlar için, 0 533 267 44 94 ve 0 538 840 15 10 ile 0216 208 97 00 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilirsiniz!