“YETER Kİ, ÜRET!" - 2021 YILI NİSAN AYI DUYURUSU...

“YETER Kİ, ÜRET!

“YETER Kİ, ÜRET!" - 2021 YILI NİSAN AYI DUYURUSU...

Vakfımızın, “ÜRETEN GENÇ ÖZGÜRDÜR” sloganıyla açtığı “YETER Kİ, ÜRET!" isimli yarışmada üstün başarı gösteren üniversite öğrencilerine vereceği BURS’un 2021 yılı Nisan ayına ait  konu başlığı ilan edilmiştir.

Bu ay, sözü edilen yönergenin ‘Burs çeşitleri’ kısmının ikinci bölümünde işaret edilen: Araştırma (Medya- Kaynak Tarama) grubunda yarışma açılmıştır.

Yönergede işaret edilen şartları taşıması kaydıyla, yarışmaya katılanlar için Nisan ayının konusu: Cami,  Ramazan, Oruç, Ezan ve Bayram kavramları olarak belirlenmiştir. Daha çok edebî metinler seçilmelidir.

Yarışmacılar konuyla ilgili yazılı medyadan seçtikleri şiirler, kısa hikayeler, atasözleri, deyimler, vecizeler- özdeyişler vs. metinlerle katılabilirler. Bu kavramlarla ilgili fıkhın konusunu ilgilendiren çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Google vb. otomatik program çevirilerinden oluşan çalışmalar  kabul edilmeyecektir.

Vakfımıza gönderilen bir metin, iki veya daha fazla yarışmacı tarafından paylaşılmışsa, daha erken tarihte gönderen yarışmacı öncelik hakkı kazanır.

Nisan ayı yarışma sonuçları, Mayıs ayının ilk haftasında duyurulacaktır.

Seçkiler tek dalda olabileceği gibi, çeşitli de olabilir.

Katılımcılar, “FÜTÜVVET” konulu metinler de seçebilir.

Yarışmada kelime sayısı olarak üst sınır aranmayacaktır. Ancak toplamda 2000 kelimeden az olmamalıdır.

Eserler MS Word programında yazılmalıdır. Calibri 11 punto ile 1 satır aralıklı, paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılarak ve sayfa düzeninde üstten 3 cm’lik boşluk, sağ, sol ve alt kenarlardan 2,5 cm’lik boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Oluşturduğunuz çalışmanın kapak sayfasında isim, soyisim, iletişim bilgileri (e-mail, tel. no), öğrenim bilgileri (üniversite, fakülte, bölüm adı ve sınıfı) mutlaka olmalıdır.

Yarışma kapsamında oluşturduğunuz eseri futuvvetvakfi@gmail.com e-mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Eserlerin en son gönderilme tarihi 30 Nisan 2021'dir.

Burs Yönergesine ulaşmak için: