“YETER Kİ, ÜRET! - 2021 YILI MART AYI DUYURUSU

Vakfımızın, “ÜRETEN GENÇ ÖZGÜRDÜR” sloganıyla açtığı “YETER Kİ, ÜRET! isimli yarışmada üstün başarı gösteren üniversite öğrencilerine vereceği BURS’un 2021 yılı Mart ayına ait  konu başlığı internet sayfamızın DUYURULAR sekmesinin altında ilan edilmiştir.

Bu ay, sözü edilen yönergenin ‘Burs çeşitleri’ kısmının ikinci bölümünde işaret edilen: Araştırma (Medya- Kaynak Tarama) grubunda yarışma açılmıştır.

Yönergede işaret edilen şartları taşıması kaydıyla, yarışmaya katılanlar için bu ayın konusu: GENÇLİK, ve GENÇLİĞİN SAHİP OLMASI GEREKEN KARAKTERİSTİK DONANIM ÖZELLİKLERİ olarak belirlenmiştir.

Yarışmacılar konuyla ilgili yazılı medyadan seçtikleri şiirler, kısa hikayeler, atasözleri, deyimler, vecizeler- özdeyişler vs. metinlerle katılabilirler.

Vakfımıza gönderilen bir metin, iki veya daha fazla yarışmacı tarafından paylaşılmışsa, daha erken tarihte gönderen yarışmacı öncelik hakkı kazanır.

Mart ayı yarışma sonuçları, Nisan ayının ilk haftasında duyurulacaktır.

Seçkiler tek dalda olabileceği gibi, çeşitli de olabilir.

Katılımcılar, “FÜTÜVVET” konulu metinler de seçebilir.

Yarışmada kelime sayısı olarak üst sınır aranmayacaktır. Ancak toplamda 2000 kelimeden az olmamalıdır.

Eserler MS Word programında yazılmalıdır. Calibri 11 punto ile 1 satır aralıklı, paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılarak ve sayfa düzeninde üstten 3 cm’lik boşluk, sağ, sol ve alt kenarlardan 2,5 cm’lik boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

Yarışma kapsamında oluşturduğunuz eseri futuvvetvakfi@gmail.com e-mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Eserlerin en son gönderilme tarihi 26 Mart 2021'dir.

Burs Yönergesine ulaşmak için: