ŞUBAT AYI BURS YARIŞMASI KAZANANLAR LİSTESİ - 14 Mart 2024 Perşembe

Vakfımızın, aylık dilimler halinde ve "YETER Kİ, ÜRET!" başlığı altında düzenlediği burs yarışmasına katılanların 2024 Şubat ayı başvurularının değerlendirilmesi sonuçlanmıştır. Çok sayıda katılımcının çalışmaları ayrı ayrı incelenerek, şartlarımıza uygunluğu görülen ve değerlendirme heyetleri tarafından başarılı bulunan öğrencilerimizin isimleri aşağıda ilan edilmiştir. Kendilerini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

2024 Şubat ayı Lisans Eğitimine Destek Bursu yarışması farklı bir konseptte gerçekleşmiş olup yarışma metin ve eserlerinin değerlendirilmesi alanında uzman 3 ayrı ekip tarafından yapılmıştır.

Yarışmacılarımızın seçtiği eserlerle ilgili olarak:

1. Müzikal değerleri yanı sıra bilhassa sosyal beğeni ve yayınladığımız şartnameye uygunluk açısından raporlanması,
  2. Orijinali Latin harfli olmayan metinlerin Türkiye ağzı ile okunuşu
  3. Bu metinlerin İstanbul Türkçesi ile dilimizi çevrisi talep edilmişti

Komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar birleştirilmek suretiyle nihai karar verilmiştir.

Bu açılardan değerlendirilen 5 eser üstün başarı ödülüne laik görülmüştür. Mansiyon (Teşvik) Ödülü kazanan eserler 2 kategoriye ayrılmıştır:

• Üst Mansiyon (Teşvik Ödülü) Kazananlar
  • Altı Mansiyon (Teşvik Ödülü) Kazananlar

Buna göre kazanan İsimler aşağıda görüldüğü gibidir.

1. Derece ödülleri: (Alfabetik Sıralama)

- Abdullah KARTAL

- Ahmet Alparslan GENÇ

- Farid Ahmed NİAZİ

- Mastura AKTER

- Okan ADIGÜZEL

Üst Mansiyon (Teşvik Ödülleri) Kazananlar:

- Ahmet Emre ALDEMİR

- Aysun Betül TÖNGELCİ

- Boburmirza LUTFULLAYEV

- Davut KARABAĞ

- Fatima HAFİZOVA

- Jelsin Stiben Sanchez ALMANZA

- Muhammed Seyfettin

- Murat CANÖRDEK

- Nevid Ahmad NİAZİ

- Uveys KHAN

Alt Mansiyon (Teşvik Ödülleri) Kazananlar:

- Alper AKPINAR

- Esma ALİ

- Esra Sena OĞURLU

- Gizem YILMAZ

- Muhammed Bayram SEREYİM

NOT-1: Çokça imla hatası yapan, İstanbul Türkçesi kullanmayan, kapak sayfasını hiç doldurmayan ya da bilgileri noksan bırakan, katılımcıların çalıışmaları komisyon tarafından elenmiş veya puanları düşürülmüştür.

NOT-2: Başırılı katılımcı arkadaşların seçtiği müzikal eserler ve tercümeleri vakfımız sitesinde Müzik sekmesi açılması için yapılan çalışmalar tamamlandığında yayınlanacaktır.