Misyon ve Vizyon

1– MİSYONUMUZ (Sebeb-i Vücûdumuz) – (Ortaya Çıkış Sebebimiz) :

Allah’ın buyurduğu, Rasulün duyurduğu Tevhîdî sınırlar, kırmızı çizgimizdir.

Toplumumuzda, dînî duyarlılıkları yüksek olmakla birlikte, İslam hakkında bilgileri yetersiz ve kendilerini vahyin öğretileri yönünde dönüştürmemiş her kesimden insanımızı, bu çizgiden saptırmak için dini, yanlış emellerine alet edenler çoktur. Ülkece ve ümmetçe, İslam’ın onaylamadığı, bu türden fesat organizasyonlarının, İslâmî şiar ve değerleri kullanarak önce ve en çok bizzat İslam’a zarar vermekte olduğu, uzun bir süreçten geçiyoruz. Şeytanî sistemler, ÜRETTİKLERİ SAPKIN PROJELERLE, ÖZELLİKLE YARINIMIZIN TEMİNATI OLAN GENÇ NESİLLERİMİZ üzerine organize bir şekilde gelmekte ve kullanışlı hale getirilmiş toplumda itikadî, amelî, fikrî, ahlâkî kayma ve çökmeler meydana getirmektedir.

Hiçbir organize güce, tek başına karşı konulamaz. Bu nedenle, Allah’ın her mü’mine ayrı ayrı yüklediği ve “Emr-i bi’l-Ma’rûf, Nehy-i ani’l-Münker” (9-Tevbe/71) kalıbıyla ifade edilen durumdan vazife çıkartarak, gizli ajandası bulunmayan, sosyal kapsamlı bir organizasyon oluşturmaya (5-Maide/2) karar verdik.

2 – VİZYONUMUZ (Hedefimiz) :

Muhataplarını bu temiz alanla ikna imkanı sağladığı için, sömürünün en kolay yolu dîni kullanmaktır. Bu nedenle insanları “ALLAH” a götürdüğünü iddia eden, saptırıcı sayısız yön levhası vardır.

Kurtuluşun ille de bizim gibi düşünmekte olduğunu ve tek doğrunun elimizde bulunduğunu iddia etmiyoruz. Buna binaen:

Nefislerimizden başlamak üzere toplumun potansiyel risk altında bulunan tüm katmanlarına, şirke bulaşmamış “DOĞRU VE SAF İSLAM ANLAYIŞI” nı, ana kaynaklarından alıp yaymak.

Bizimle aynı endişeyi paylaşan her kurum ve kişi ile geçici ya da sürekli iş birliği yaparak ve meşrû her aracı kullanarak samimiyet, emniyet (güven), muhabbet (sevgi), (insan) Hak(ları) ve (sosyal) adalet donanımıyla yaşanabilir bir dünyanın inşasına katkı sağlamak.

Her yıllık dönem sonunda, yerinde saymaması için, vakfımızın bir ileri hedefini belirlemek ve gerekli çalışmaları yapmak.

3- AMACIMIZ:

- Kurucu ve asil üyelerimiz ile çalışmalarımıza gönüllü katılanların deneyim ve birikimlerini, talepler ve ihtiyaçlarımız açısından en doğru pozisyonlarda görevlendirilmeleri suretiyle misyon ve vizyonumuzun gerçekleşmesine katkılarını sağlamak.

- 2021 sezonu esas alınmak üzere: Vakfımızın kısa vadede (ilk iki yılda) öncelikle İstanbul bazında; Orta vadede (üç-dördüncü yılda) Türkiye çapında; Uzun vadede (beşinci yıldan itibaren) ise yurt dışında, hedef birliğinin tahakkuku için şubelerini ya da temsilciliklerini oluşturmak.

- Vakfın kurullarında görev alanları ve üyelerini takım çalışmasına alıştırmak.

- Aynı veya benzer hedeflere sahip sair kuruluşlar ile işbirliği yapmak.

4- ÇALIŞMA İLKELERİMİZ:

- Tüm faaliyetlerimizde ‘Misyon’ ve ‘Vizyon’ sınırlarımız gözetilir.

- Fütüvvet Vakfı, hiçbir siyasi hareketin payandası değildir. Bağımsızdır. Gerektiğinde herkesle görüşülebilir, işbirliği yapılabilir.

- Vakfımız, aksiyoner bir düşünce kuruluşudur. Kültürel ve sosyal sorumluluk projeleri üretir ve uygular. Çalışmalarını yazılı, sesli ve görüntülü olarak paylaşır,  ilgili birimlere gönderir, takibini yapar. Dönemsel yayınlarla, ulaşılan hedefler hakkında kamuoyunu bilgilendirir.

- Yönetim Kurulunca oluşturulan kurul ve komisyonlar dışından sunulan yazılı tavsıyelere uymak ya da uymamak yönetim Kurulu’nun inisiyatifindedir.