Bu Dünyadan Mehmet Geçti!

İst. Ünv. İlahiyat Fakültesi'nden ve Vakfımız tarafından organize edilen Fütüvvet Öğrenci Evleri'mizden mezun olup önce İstanbulda, müteakıben de 2 yıldır Cizre'de öğretmenlik görevini sürdürmekte olan Mehmet GÖĞÜS (29) kardeşimiz, geldiği memleketi  Adıyaman'da vefat etmiştir. Aynı zamanda vakfımız İstişare Kurulu üyesi de olan merhum kardeşimiz, çalıştığı okullarda öğrencileri, meslekdaşları ve iş arkadaşları tarafından gerçekten çok beğenilen ve sevilen bir kişilik sahibi olmakla tanınıyordu.

21 Kasım 1992 tarihinde Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Çamdere köyünde doğan ve 05 Şubat 2021 tarihinde vefat eden kardeşimizin nâşı, köyünün kabristanına defnedilmiştir. Hayatında en çok İslâmi kişiliğin gerektirdiği donanımı bizzat kendisinde yaşama ve öğrencilerine de yaşatma gayreti içerisinde bulunduğuna şahit olduğumuz merhum M.GÖĞÜS kardeşimize rabbimizin rahmetiyle muamele etmesini diliyoruz.

Bir vefa nişanesi olmak üzere Fütüvvet Vakfımız, kardeşimizin ardından hayırla ve dualarla yâd edilmesi amacıyla, diğer yandan da unutulmuş eski bir geleneğimizi ihya etmek niyeti ile bir ‘YÂD-İ CEMÎL’ programı tertiplemiştir.

Vefatını takip eden günlerde, pandemi şartları nedeniyle İstanbul merkezli olarak düzenlenen çevirim içi programa Vakıf yöneticilerimiz, Mehmet kardeşimizin öğrencilik yıllarında 4 yıl boyunca Fütüvvet Evimizde birlikte kaldığı arkadaşları, İstanbul ve Cizre’de görev yaptığı okulların idarecileri ile öğretmen arkadaşları ve öğrencileri yanı sıra ailesi efradından kimseler de katıldı.

Önce Mehmet GÖĞÜS kardeşimizin vefatından ötürü, derin üzüntü duyguları dillendirildi. Daha sonra katılımcılar kendisiyle ilgili güzel anılarını paylaştılar. Tanıdığımız-tanımadığımız konuşmacıların tüm söylediklerinin, merhumun arkasından birer ‘hüsnü şehâdet’ niteliği taşıdığını görmek, kendisinin sağlam karakteri ve İslâmi kişiliği hakkındaki geçmişten beri var olan izlenimlerimizi güçlendirmiştir.

İki saat civarında süren programın son bölümünde kardeşimizin ve kendisiyle birlikte vefat eden yakınlarının ruhuna bağışlanmak üzere okunan hatimlerin yanı sıra, arkadaşlarının okuduğu aşr-i şerifler ve salevat, tesbih, tekbir, tehlillerden sonra kendilerinin ve bütün ehl-i iman geçmişlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere yapılan duaya katılımcılar ‘Âmîn’lerle iştirak ettiler.

Vakfımız, Mehmet kardeşimizin hatırasını yaşatmak maksadıyla vefat yıldönümlerinde ‘Yâd-i Cemil’ programlarını sürdürme kararı aldığını deklare eder.