" YETER Kİ, ÜRET!" 2023 ŞUBAT AYI DUYURUSU...

" YETER Kİ, ÜRET!" 2023 ŞUBAT AYI DUYURUSU...


Vakfımızın " Üreten Genç, Özgürdür." sloganı ile açtığı " YETER Kİ, ÜRET!" isimli yarışmada üstün başarı gösteren üniversite-lise öğrencilerine vereceği bursun 2023 yılı Şubat ayına ait konu başlığı aşağıda ilan edilmiştir:

Ülkemizde 6 şubat tarihinde meydana gelen ve onbinlerce insanımızın vefatına ve yüzbin civarında insanımızın yaralanmasına sebep olan deprem afeti üzerine, bu ayın konusunu son yüzyıllarda görülmemiş çaptaki bu afetin genç kardeşlerimizin gözünde arka planını okumaya ayırdık.

İnsanlık tarihinde ‘jeofizik depremler’ mi; yoksa, ‘sosyo-psikolojik depremler’ mi daha derin tesirler bırakmıştır?

NOT: BU KONU DIŞINDA HAZIRLANAN METİNLER KABUL EDİLMEZ.

Yönergemizde işaret edilen şartları taşıması kaydıyla; verilen konuyla ilgili

-Özgün çalışma,

-Medya tarama,

-Kitap tahlili ve

- Araştırma (‘Medya - Kaynak Tarama’ veya) dalındaki katılımcılardan edebi değer taşıyan, literatürde çok tanınmamış metinler seçilebilir.

Bu dalda yarışanlar, yazılı medyadan seçtikleri şiirler, kısa hikayeler, atasözleri, deyimler, vecizeler, özdeyişler ve sair metinlerle katılabilirler. Ya da kitap tahlili yapabilirler.

- KİTAP ve YAZI TAHLİLİ Bu dalda yarışmayı tercih eden katılımcılar, çalışmanın medyadaki teknik standartlara uygunluğunu dikkate almak zorundadır.

- SOSYAL İÇERİKLİ PROJE dalında, yönergemizde detayları verilen ve katılımcıların bizzat kendilerinin ürettikleri sağlık, sosyal hayat, mühendislik, eğitim ve sair içerikli çalışmalar dikkate alınacaklar. Vakıf yönetimince ihtiyaç duyulması halinde, katılımcıdan projeyi sözlü bir şekilde sunması da talep edilebilir.

- ÖZEL YETENEK (resim, fotoğraf, karikatür, müzik, grafik sanatları ve sahne sanatları) içerikli çalışmalar ile katılmak mümkündür. Konu detayları için vakıf yetkilileriyle görüşülmelidir.

Dikkat Edilecek Hususlar:

- Her yarışmacı, mensup olduğu ülke/coğrafyanın tarih, folklor, halk edebiyatı kültürünü yansıtacak metinler seçmelidir.

- Türk vatandaşı olmayan katılımcıların, sadece Türkiye türkçesi kaynaklarından alıntı yapmaları;

- Google ve benzeri otomatik program çevirilerinden oluşan çalışmalar, - Ansiklopedik alıntılar,

- Wikipedia kopyalamaları,

- Konferans, vaaz ve hutbe vs. metinlerin sosyal medya kaynakları ile CD veya kasetten çözümleri ve,

- Ayrıca, fıkhın konusunu ilgilendiren çalışmalar kabul edilmeyecektir

- Çalışma için hangi dilden seçim yapıldıysa onunla ilgili linke ilaveten, o dildeki metnin fotoğraf görüntüsünü çalışmanızın sonuna eklemeniz istenecektir.

- Seçkiler tek dalda olabileceği gibi, çeşitli de olabilir. Katılımcılar, "Fütüvvet" konulu metinler de seçebilir.

- Her ayın yarışma sonuçları, onu takip eden ayın ilk haftasında duyurulacaktır.

Vakfımıza gönderilen bir metin/çalışma, iki veya daha fazla yarışmacı tarafından paylaşılmışsa, daha erken tarihte gönderen yarışmacı öncelik hakkı kazanır.

Lisans öğrencilerinin yarışmaya katılacağı çalışmaların tamamındaki metinler, toplam 600 kelimeden az, 2000 kelimeden fazla olmamalıdır.

Lise öğrencilerinin sunduğu çalışmaların tamamındaki metinler toplam 400 kelimeden az, 1600 kelimeden fazla olmamalıdır.

Eserler MS Word programında yazılmalıdır. Calibri 11 punto ile 1 satır aralıklı, paragraflar arasında bir satır boşluk bırakılarak ve sayfa düzeninde üstten 3 cm’lik boşluk, sağ, sol ve alt kenarlardan 2,5 cm’lik boşluk bırakılarak yazılmalıdır.

Çalışma metniniz kapak sayfasından sonra başlayacaktır. Doldurulacak kapak sayfası örneği aşağıdadır. Yeterli şekilde doldurulmayan kapak sayfaları kabul edilmeyecektir.

Yarışma kapsamında oluşturduğunuz ürünü, futuvvetvakfi@gmail.com e-mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Eserlerin bu ay için en son gönderilme tarihi 28 şubat 2023'dir.

Katılımcılar, mutlaka 'Burs Yönergesi'ni dikkatle okumalıdır. 'Burs Yönergesi'ne ulaşmak için: http://www.futuvvetvakfi.org/futuvvet-vakfi-yarismali-burs-yonergesi/ Bu şartnamede anlaşılmayan hususlar için, 0 538 840 15 10 ile 0216 208 97 00 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilirsiniz!